Каталог товарів
0 800 307 207
0
0
Кошик0 грн

Все що потрібно знати про дрилі

Все що потрібно знати про дрилі

Час читання: 2,5 хвилини

Ми вже писали схожу статтю про те, що потрібно знати про УШМ. Цього разу поговоримо про дрилі, їх різновиди та правила використання.

Що таке дриль

Основні елементи дриля - це корпус з 2-ма ручками і знімне свердло. Електродвигун всередині корпусу надає свердлу обертальний рух.

Поширена помилка - плутати дриль з шуруповертом. Дриль дозволяє виконувати більший обсяг робіт і є більш багатопрофільним пристроєм.

Для чого використовується

Основне призначення дриля - свердління твердих матеріалів. Дриль знадобиться вам, якщо потрібно виконати рівні отвори в дереві, металі, бетоні і т.д.

Однак це далеко не всі можливості пристрою. За допомогою дриля можна закручувати шурупи й саморізи, змішувати фарбу або бетон та виконувати інші будівельні роботи.

Різновиди

В першу чергу дрилі поділяються на ударні й безударні. Безударний дриль забезпечує нормальне обертання свердла. У свою чергу, ударний дриль додатково рухає свердло вперед-назад, що забезпечує підвищену ефективність свердління.

Ударні дрилі частіше використовують професійні будівельники і рідко - любителі.

Крім цього, існують:

  • кутові дрилі - дозволяють свердлити отвори в важкодоступних місцях;
  • дрилі-міксери - призначені для виготовлення сумішей;
  • дрилі-шуруповерти - з функцією закручування болтів і саморізів.

Варто зазначити, що стандартний дриль може не тільки свердлити. Наприклад, якщо вам потрібен міксер, його можна виготовити зі звичайного дриля й пластикових стяжок. Детальніше про це можна прочитати в нашій статті про лайфхаки з пластиковими стяжками.

Як вибрати

При виборі дриля потрібно дивитися не тільки на його специфікацію, а й на потужність. Від цього показника залежить обсяг і складність роботи, яку ви зможете виконати.

500 вт дозволять вам просвердлити дерево, гіпсокартон та інші не надто міцні поверхні.

700 вт підійдуть для використання в побуті.

1500 вт з головою вистачить для виконання будь-яких будівельних робіт, пов'язаних зі свердлінням.

Швидкість обертання свердла (частота обертання валу) - також важливий показник. Дриль з низькою потужністю, але швидкістю обертання 3000 оборотів в хвилину дозволить просвердлити будь-яку поверхню.

Також зверніть увагу на тип патрона. Ключовий патрон (свердло фіксується за допомогою спеціального ключа) більше підійде для професійного використання. Для побутових потреб краще використовувати патрон зі швидкозатискним кріпленням.

Як використовувати і не нашкодити собі

  1. Намітьте точки свердління. Переконайтеся, що свердло не зачепить труби, дроти та інші комунікації.
  2. Встановіть свердло. Підберіть свердло відповідної довжини та діаметру і встановіть його в патрон. Переконайтеся, що свердло надійно зафіксоване.
  3. Підготуйтеся. Робота з дрилем не так небезпечна, як зі шліфмашинкою, але пил і тріски також присутні. Тому варто одягнути захисні окуляри, рукавички та респіратор.
  4. Починайте роботу. Свердло потрібно тримати під прямим кутом до поверхні, щоб зробити максимально рівні отвори.
  5. Правильно закінчуйте роботу. Перш ніж вийняти свердло з отвору необхідно дочекатися повної його зупинки.

ВАЖЛИВО: не рекомендується працювати з дрилем в приміщеннях з підвищеною вологістю. Це може призвести до короткого замикання.

APRO
Буковая, 40 61051 Украина, Харьков
38 (057) 341 10 23 info@apro.ua /local/templates/ndc/img/logo-white.svg