Каталог товарів
0 800 307 207
0
0
Кошик0 грн

Продовжуємо життя болгарки: правила обслуговування УШМ

Продовжуємо життя болгарки: правила обслуговування УШМ

Час читання: 2,5 хвилини

Правильно обрати будівельну техніку і дотримуватися рекомендацій щодо її використання недостатньо для того, щоб пристрій прослужив вам довго. Окрім цього, обладнання потрібно ще й обслуговувати.

У цій статті ми розглянемо основні правила обслуговування болгарки, які дозволять вам подовжити термін експлуатації пристрою.

ВАЖЛИВО: ні в якому разі не розбирайте болгарку до того, як закінчиться термін гарантійного обслуговування. Розібравши пристрій, ви не зможете отримати безкоштовний ремонт.

Розібрати

Основні операції з обслуговування болгарки - це очищення всіх деталей і змащення редуктора. УШМ постійно контактує з пилом, металевими бризками, трісками та іншим дрібним будівельним сміттям.

Для того, щоб очистити болгарку від цього сміття необхідно розібрати її корпус. Почати варто з робочої частини. Перше, що нам потрібно зняти - це захисний кожух. Потім - відкрутити кріплення редуктора і витягти його.

Після цього потрібно від'єднати корпус редуктора від основного корпусу болгарки. Для цього також слід відкрутити кілька болтів. Далі розбираємо основний корпус і витягаємо двигун.

Двигун відразу відкладаємо вбік. Це та деталь пристрою, яку краще не намагатися чинити самостійно, якщо ви не механік.

Очистити

Всі деталі корпусу, а також редуктор і шестерню необхідно очистити від пилу, бруду і залишків мастила. Після цього корпус можна збирати назад. Редуктор, в свою чергу, вимагає більше уваги.

Змастити

Ретельно змастіть поверхню всередині редуктора і нанесіть мастило на шестерню. Тут головне не переборщити з мастилом, інакше обладнання почне перегріватися. Після цього редуктор також можна зібрати.

Після змащування і закріплення редуктора встановіть на місце кожух й увімкніть болгарку, щоб перевірити її працездатність.

Проводити техогляд та обслуговування болгарки необхідно кожні півроку, або у випадку, коли пристрій починає видавати нехарактерні деренчливі звуки.

APRO
Буковая, 40 61051 Украина, Харьков
38 (057) 341 10 23 info@apro.ua /local/templates/ndc/img/logo-white.svg